Recent Nieuws

Alvarado kroont zich tot Nederlands kampioene, zilver voor Vandeputte in Houffalize

Jul 21, 2019

Ceylin Alvarado is in het Nederlandse Sittard nationaal kampioen MTB geworden bij de dames beloften. Niels Vandeputte pakte in België het brons bij de beloften. Tom Meeusen reed in Houffalize naar een knappe zevende plaats.

 

In het Nederlandse Sittard toonde Ceylin Alvarado dat het goed zit met haar vorm. Ze is de nieuwe Nederlandse kampioen MTB bij de dames beloften. Alvarado probeerde zich de afgelopen weken wat meer toe te leggen op het mountainbiken door enkele wereldbekers af te werken. Die aanpak heeft dus geloond. "Ik ben uiteraard trots dat ik deze nationale titel bij op mijn palmares kan schrijven. Vorig jaar moest ik nog vrede nemen met zilver, nu is het wel prijs. Een extra trui in de kleerkast is altijd leuk."

 

Ook in België was het prijs. Niels Vandeputte werd knap derde in een zware wedstrijd. “Dit was echt afzien”, lacht Vandeputte. “Het was zeker niet makkelijk om hier op het podium te eindigen. Ik was eerder dit jaar al derde op het BK veldrijden, en nu dus ook op het BK MTB. Daar ben ik heel tevreden mee. Ik heb hard moeten knokken om het podium te halen, de andere renners waren echt sterk. Ik ben dan ook heel blij. Voor mij is het mountainbiken wel belangrijk. Ik doe het graag in de zomer, het is een goede training. Het veldrijden zal bij mij wel altijd op 1 blijven staan. Maar ik ben sowieso super tevreden dat ik hier de bronzen medaille win.”

 

Ook bij de heren elite werd het een loodzware wedstrijd. Tom Meeusen weerde zich goed op het klimparcours in Houffalize. Hij eindigde knap zevende.

 

 

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image