Recent Nieuws

Tim Merlier kroont zich tot Belgisch kampioen op de weg

Jul 01, 2019

 

Of hij dé absolute topfavoriet was? Misschien wel. Of hij zondag zijn rol perfect heeft vervuld? Absoluut! En leverde de ploeg ‘alweer’ een sterk staaltje teamwerk af? Zonder twijfel! Tim Merlier kroonde zich zondag hoe dan ook tot Belgisch kampioen wielrennen.

 

Dat Tim Merlier zondag één van de kanshebbers zou zijn op de felbegeerde titel van Belgisch kampioen stond buiten kijf. Bij Corendon-Circus werd dan ook volledig de kaart van Merlier getrokken in de strijd om de tricolore.

 

En het moet gezegd dat het wedstrijdscenario haast perfect liep. Berekend, door Dries de Bondt mee in de vroege vlucht te sturen. De Bondt kreeg na de kasseienoorlog in de beginfase drie metgezellen mee: Remco Evenepoel – nog een outsider – en twee Lotto-Soudal pionnen: Jelle Wallays en Stan Dewulf.

 

Voorin beukte Evenepoel er stevig op los, Dewulf werd het kind van de rekening. Het trio De Bondt – Evenepoel – Wallays hield wat langer stand maar zou in de slotronde uiteindelijk gegrepen worden. Een massasprint werd onafwendbaar.

 

De trein van Corendon-Circus denderde naar voren om Merlier in de slotkilometer perfect in positie te brengen. Dat gebeurde en uiteindelijk mocht onze sprinter de kers zelf op de taart plaatsen. Tot zijn eigen verbazing kroonde de Oost-Vlaming zich tot Belgisch kampioen.

 

Tim Merlier: “Ik was vandaag echt in orde. Ik zat in de finale eigenlijk voortdurend voorin waardoor ik geen krachten verloor. In tegenstelling tot enkele favorieten die ook nog af te rekenen kregen met pech. Toen ik dat zag ben ik er toch in te beginnen geloven.”

 

“Toch had ik veel last van de warmte en ook van stress. Ik kreeg zelfs geen dorstlesser mee binnen. Uiteindelijk bracht de ploeg mij echt in een perfecte positie. Toen ik uit het wiel kwam van Theuns dacht ik dat het nog even te vroeg was, maar ik ben er toch voor gegaan en behaal hier de mooiste zege uit mijn carrière. Dit is moeilijk te vatten.”

 

Volledige uitslag BK Gent

 

1. Tim Merlier

46. Jonas Rickaert

59. Roy Jans

61. Otto Vergaerde

62. Jimmy Janssens

68. Stijn Devolder

95. Gianni Vermeersch

96. Joeri Stallaert

104. Dries de Bondt

 

Philipp Walsleben en Marcel Meisen overleven moordend Duits kampioenschap

 

In het Duitse Sachsenring was de titel weggelegd voor Maximilian Schachmann. Amper vijftien renners haalde finish. Onze mannen Philipp Walsleben en Marcel Meisen overleefden het moordende kampioenschap. Philipp werd zelfs knap zevende, Marcel eindigde als twaalfde.

 

Geen successen in Nederland en Denemarken

 

In Nederland zou Mathieu van der Poel zijn titel niet verdedigen. Van der Poel vertoeft momenteel op hoogtestage in Livigno in aanloop naar de volgende wereldbekers mountainbike. De strijd om de Nederlandse titel draaide uit een sprint. David van der Poel werd 67ste, Maarten Van Trijp haalde de finish niet.

 

In Denemarken verlengde Michael Morkov zijn nationale titel. Het peloton werd daar volledig in stukken en brokken gereden. Lasse Norman Hansen zou uiteindelijk als 2èste finishen.

 

 

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image