Recent Nieuws

Dries de Bondt wint Halle-Ingooigem na waanzinnige slotkilometer

Jun 26, 2019

Corendon-Circus mag voor de tweede keer in vier dagen vieren. Nadat Tim Merlier zondag de Elfstedenronde in Brugge won, was Dries de Bondt vandaag de snelste in Halle-Ingooigem. De Bondt ging solo in de slotkilometer nadat een val de spurt ontsierde. Hij schrijft Halle-Ingooiem voor de tweede keer op zijn naam. 

 

Halle-Ingooigem leek op een massaspurt uit te draaien. Snelle man Tim Merlier werd perfect in stelling gebracht door een sterke ploeg, vooral Lasse Norman Hansen en Dries de Bondt maakten indruk in de laatste anderhalve kilometer.

 

Toen Lasse zich weer liet uitzakken na een stevige kopbeurt, reed Davide Martinelli, Lasse vol aan. De spurt werrd op die manier stevig ontsierd, en ook Tim Merlier ging tegen de vlakte. Gelukkig bleef het voor TIm enkel bij wat blikschade nadat hij in het gras terecht kwam. In de tussentijd vergaarde Dries - die als laatste man voor TIm zou fungeren -  een kloofje en die bonus gaf hij niet meer af. Uiteindelijk mocht Dries dus zegevieren. Het is na 2016 de tweede keer dat hij Halle-Ingooigem op zijn palmares schrijft.

 

Dries de Bondt: “Het plan was om de sprint in te leiden voor Tim Merlier. Alles liep eigenlijk perfect. Lasse maakte serieus tempo maar toen hij van de kop af ging kwam hij in botsing met Martinelli. Ik hoorde iedereen achter mij vallen en zag plots een kloofje. Ik zette vol door en tot mijn verbazing kwam niemand meer terug. Ik besef dat de zege te danken is aan de omstandigheden, maar we zaten wel waar we moesten zitten en dat is alleen onze verdienste. Gelukkig zijn Tim en Lasse ook in orde, ik denk dat we als ploeg klaar zijn voor het aankomende weekend.”

 

Lasse Norman Hansen en Tim Merlier gingen dus tegen de vlakte. Lasse stond even na de val gelukkig alweer recht en is buiten wat schaafwonden in orde. Ook de schade bij Tim bleef beperkt tot schaafwonden. Tim kwam in het gras terecht maar stond na de finish met de ploegmaats te vieren. Voor geen van beiden komt het nationale kampioenschap dit weekend dus in gedrang.

 

Volledige uitslag Corendon-Circus

 

1. Dries de Bondt

65. David van der Poel

66. Gianni Vermeersch

67. Tim Merlier

68. Joeri Stallaert

73. Lasse Norman Hansen

 

 

 

 

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image