Recent Nieuws

Tim Merlier pakt uit met straffe move en wint de Elfstedenronde!

Jun 23, 2019

Tim Merlier heeft al na twee weken in de Corendon-Circus trui zijn eerste zege van het wegseizoen beet. In de Elfstedenronde in Brugge was Merlier de snelste van een sterk uitgedund peloton. Merlier verraste vriend en vijand met een lange spurt en rondde zo een sterk staaltje ploegenwerk af.

 

Ook in de Elfstedenronde van Brugge – een wedstrijd over 20 verschillende kasseistroken – een traditioneel wedstrijdbegin. Een kopgroep van zes met Benjamin Declercq, Lionel Taminiaux, Niels De Rooze, Luuc Bugter, Daan Hoeyberghs en ‘onze’ Jimmy Janssens.

 

Hoeyberghs liet zich even later opnieuw uitzakken, de vijf kregen daarna een vrijgeleide van het peloton. Bij het ingaan van de vier plaatselijke rondes kregen ze voorin het gezelschap van 10 tegenaanvallers. Met vijftien dus maar die ontsnapping was uiteindelijk geen lang leven beschoren. Op 49 kilometer van het einde volgde een algemene hergroepering.

 

In de finale probeerde het Nederlandse duo Van Schip – Bugter het nog met een lange uitvalspoging maar op zes kilometer van het einde werd het duidelijk dat we de verwachte pelotonspurt zouden krijgen. Dat peloton werd op twee kilometer van de meet nog wel stevig uitgedund door een valpartij, maar de topfavorieten bleven overeind.

 

In die spurt pakte Merlier uit met een weldoordacht manoeuvre. Merlier pakte vanuit de achtergrond uit met een stevige demarrage waarmee hij Jan en alleman zou verrassen. Fabio Jakobsen werd tweede, Jasper Philipsen derde. Ook Otto Vergaerde zou nog meesprinten, hij vervolledigde nog knap de top tien.

 

Tim Merlier: “Een renner voor mij liet even een kloof, waardoor ik een tussenversnelling moest plaatsen. Ik dacht op dat moment dat ik zelfs te ver zat. Omdat ik naar het wiel sprong, had ik die snelheid, en die moest ik aanhouden tot aan de finish. Ik denk dat ik net op die manier iedereen verras.”

 

“De voorbije wedstrijden was ik er al enkele keren dichtbij, ik ben uiteraard erg blij dat het nu ook écht prijs is. Het was wel lastig, voornamelijk door de warmte. En nu? Halle-Ingooigem tiens! Mijn thuiskoers, daar wil ik opnieuw scoren. En wat het BK betreft: ik denk niet dat ik de topfavoriet ben”, eindigt Tim met een knipoog.

 

Volledige uitslag Corendon-Circus

 

1. Tim Merlier

10. Otto Vergaerde

27. Gianni Vermeersch

28. Jonas Rickaert

73. Lasse Norman Hansen

75. Jimmy Janssens

94. Philipp Walsleben

 

 

 

 

 

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image