Recent Nieuws

Tim Merlier per direct naar Corendon-Circus, Fransman Antoine Benoist wordt stagiair

Juni 11, 2019

Oost-Vlaming Tim Merlier vervoegt per direct de rangen van Corendon-Circus voor de resterende wegcampagne. Merlier – vooral bekend uit het veldrijden - kan ook op de weg uitstekend uit de voeten. Dat bewees hij vorig jaar met dubbele ritwinst in de Ronde van Denemarken. Het veldritseizoen zal Merlier afwerken binnen een andere entiteit en dus niet voor Corendon-Circus.

Tim Merlier: "Ik ben uiteraard erg tevreden dat ik de komende maanden aan de slag kan bij een prestigieus team als Corendon-Circus. De voorbije weken moest ik mij door omstandigheden beperken tot wedstrijden in het kermiscircuit. De opluchting is groot dat ik nu opnieuw kan meespelen op UCI-niveau."

"Anderzijds krijg ik nu ook de ideale kans om mij degelijk voor te bereiden op aankomend veldritseizoen. Het wordt een belangrijke winter, zeker na mijn kwakkelseizoen vorig jaar. Ik wil opnieuw de aansluiting maken bij de renners net achter Van der Poel en Van Aert."

Er is bovendien nog meer nieuws: ook de Fransman Antoine Benoist (19 jaar) sluit aan bij Corendon-Circus, in eerste instantie als stagiair vanaf 1 augustus. Benoist komt nog in actie op de weg en zal daarna als Frans beloftekampioen ook in het veld te zien zijn. De bronzen WK-medaillewinnaar van Bogense wordt vanaf 2020 neoprof, hij tekent een contract tot eind 2021.

"Uiteraard ben ik erg blij met deze stap naar de profwereld. Het is voor mij een absolute eer om de trui van Corendon-Circus te mogen dragen. Ik zal er dan ook alles aandoen om deze kans met beide handen te grijpen", aldus de Fransman.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image