Recent Nieuws

Tom Meeusen knalt naar de tweede plaats in Leuven

Feb 23, 2019

Slechts een renner verdedigde de kleuren van onze ploeg in Leuven, maar dat deed hij met glans. Tom Meeusen werd tweede in de Soudal Classic na een geweldige race. Hij werd in een sprint net geklopt door Belgisch kampioen Toon Aerts.

Met de afwezigheid van Mathieu van der Poel werd het een open koers in Leuven. De eerste rondes bleef er een pakketje van ongeveer tien renners samen. Dat was niet naar de zin van Michael Vanthourenhout. Hij ging aan de boom schudden en kreeg Aerts, van der Haar en Sweeck met zich mee. Net achter dat viertal volgden Tom Meeusen en Jim Aernouts. In de voorlaatste ronde kwamen die laatste twee aansluiten bij de kopgroep. Sweeck viel weg met materiaalpech en ze gingen met vijf de laatste ronde in. Daarin viel Meeusen meteen aan met Jim Aernouts. De twee kregen een gaatje. Maar het vijftal kwam toch weer samen. Meeusen probeerde dan een weg te rijden op het wasbord en kreeg opnieuw een gaatje. In de laatste honderden meters kwam Aerts toch weer aansluiten en de twee gingen sprinten voor de overwinning. Daarin werd Meeusen nipt geklopt door de Belgisch kampioen.

“Alles blokkeerde in de sprint”, zegt Meeusen. “Toch ben ik heel blij met mijn prestatie van vandaag. Ik ben een finisher en zag bij het ingaan van de laatste ronde mijn kans toen Aernouts aanviel. Mijn plan was om op het wasbordje mijn finale versnelling te plaatsen. Dat deed ik en ik geraakte ook weg, maar Aerts kwam toch terug. Hij was net iets sterker. In de sprint kom ik net iets te kort. Maar goed, het is fijn om het seizoen zo af te sluiten.”

English reaction - Tom Meeusen

“I’m happy with this result. When Aernouts attacked in the last lap, I saw my chance. I tried to stay in his wheel and wanted to attack on the pumptrack. I did so and had a gap. But Aerts managed to come back. We had to sprint and I immediately felt that Aerts was stronger. Second it is, but I’m happy with it. It’s nice to battle for the victory again.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image