Recent Nieuws

Mathieu van der Poel pakt 30ste overwinning van het seizoen, Alvarado beste belofte

Feb 10, 2019

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft in Hoogstraten zijn dertigste overwinning van het seizoen behaald. Hij pakt zo 7 op 7 in de Telenet Superprestige. Bij de dames werd Ceylin Alvarado vijfde en beste belofte. David van der Poel kwam zwaar ten val en bezeerde zijn knie.

Mathieu van der Poel had in de modderpoel van Hoogstraten een taaie klant aan Toon Aerts. MVDP kreeg dan halfweg koers een gaatje nadat hij een schuine kant op reed, maar reed vlak daarna plat. Het was nog een stukje tot aan de materiaalpost en zo kon Aerts terugkomen. Het werd een spannend duel, maar wanneer Aerts een paar kleine foutjes maakte, kon MVDP wegrijden. Zo pakt hij zijn dertigste zege van het seizoen.

“Het was best lastig vandaag. De modder en de regen maakten het erg koud op de fiets. Het parcours was ook lastig en Aerts was in goede doen. Ik heb vandaag moeten werken voor de overwinning. Vanavond vertrek ik op vakantie voor een weekje te rusten en dan kan ik er volgende week weer vol tegen aan.”

Tom Meeusen eindigde negende, Ben Turner (U23) reed tussen de profs naar een knappe elfde plek. Niels Vandeputte (U23) werd 21ste, Loris Rouiller (U23) 35ste. David van der Poel kwam zwaar ten val en bezeerde zijn knie. Volgens de eerste bevindingen valt de schade mee. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe erg de blessure is.

Bij de dames werd Ceylin Alvarado knap vijfde. Ze werd beste belofte en zal volgende week de eindoverwinning in het eindklassement op zak kunnen steken.

English reaction - Mathieu van der Poel

“It was a tough race today. It was cold an muddy and Toon Aerts was very good today. Half way the race I had a gap, but I got a flat tyre and Toon Aerts came back. I kept trying and Toon made a few mistakes. I managed to create a gap and took my 30th victory of the season. I’m happy with it. Tonight I leave for a holiday to take some rest and than next week I’ll be back to do my best to win the GC in the Telenet Superprestige.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image