Recent Nieuws

Topdag voor Corendon-Circus: overwinning, twee podiumplaatsen, eindwinst, teamtrofee en tussensprintklassement

Feb 09, 2019

De Krawatencross in Lille bracht feest voor Corendon-Circus. Bij de heren sloeg MVDP een dubbelslag: zijn 29ste zege van het seizoen en eindwinst in de DVV Verzekeringen trofee. Bij de beloften stonden Niels Vandeputte (2e) en Ben Turner (3e) op het podium. En als kers op de taart wonnen we uiteindelijk ook nog eens de DVV teamtrofee.

De dag begon uitstekend bij de beloften. Met Niels Vandeputte (2e) en Ben Turner (3e) hadden we twee mannen op het podium. Vooral Niels maakte een fantastische indruk. Niels trok de wedstrijd helemaal open. Lange tijd reed hij alleen aan de leiding tot wereldkampioen Tom Pidcock hem vervoegde.

Toch gaf Vandeputte niet af, Pidcock demarreerde maar Niels bleef in zijn spoor. Toch slaagde de Brit erin een klein kloofje te slaan, Vandeputte werd tweede op enkele luttele seconden. Daarachter reed onze Brit Ben Turner naar een knappe derde plaats. Zwitsers Loris Rouiller die deze week kampte met griep werd pas dertiende.

Triple voor Van der Poel

Bij de heren werd het opnieuw een onemanshow van Mathieu van der Poel. Al in de eerste ronde trok hij met een snedige demarrage er alleen vandoor. Even kwam er nog wat opschudding na een valpartij, maar Van der Poel reed uiteindelijk onbedreigd naar zijn 29Ste zege van het seizoen. Daarmee verzekerde hij zich ook van eindwinst in het klassement van de DVV verzekeringen trofee. En als derde prijs pakte hij ook nog eens het tussensprintklassement.

“Mooi dat ik het eindklassement nog win, dit had niemand – inclusief mezelf – gedacht na mijn offday op de Koppenberg. In Hamme werd plots alles weer mogelijk, daar hebben we de scheve situatie grotendeels rechtgetrokken. Vandaag was het doel om ook het tussensprintklassement nog te winnen, en ook dat is gelukt”, aldus MVDP.

Ook broer David van der Poel werkte een uitstekende cross af vandaag. David reed de hele wedstrijd attent mee in de achtervolgende groep en sleepte in de finale een zesde plaats uit de brand. Tom Meeusen kende een offday en werd pas zeventiende.

Als kers op de taart werd Corendon-Circus ook nog een gehuldigd als winnaars van de DVV teamtrofee. Opbrengst? Een cheque van 5000 euro die geschonken zal worden aan het goede doel.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image