Recent Nieuws

Mathieu van der Poel grijpt brons op zijn eerste WK mountainbike

Sep 11 , 2018

Mathieu van der Poel heeft zaterdag in het Zwitserse Lenzerheide de bronzen medaille uit de wacht gesleept op het wereldkampioenschap mountainbiken. Van der Poel moest al vroeg in de wedstrijd achtervolgen na een oponthoud in de start, maar reed na een sterke remonte toch naar een medaille.

Mathieu van der Poel had vooraf zijn zinnen gezet op eremetaal maar al in de start liep het mis. Van der Poel - die op de tweede startrij moest plaatsnemen - werd gehinderd door de Fransman Maxime Marotte de niet meteen in het klikpedaal geraakte.

MVDP verloop op die manier meteen héél wat terrein en was meteen op achtervolgen aangewezen. Dat deed de Nederlander ook en uiteindelijk ging hij in zijn eentje op zoek naar de twee leiders Schurter en Kerschbaumer.

Even leek Mathieu in het onwaarschijnlijke te gaan lukken maar dichter dan 12 seconden kwam hij uiteindelijk niet meer. In de finale verzekerde hij zich wel van het brons. “Het hoogst haalbare”, gaf hij achteraf mee. “Maar ik denk dat ik mag terugkijken op een goede wedstrijd.”

“Misschien had er meer ingezeten, door Marotte die niet in zijn klikpedaal geraakte, kwam ik in de eerste ronde slecht door. Toch kwam ik daarna nog vrij dicht bij de twee, maar uiteindelijk gingen ze daar ook weer wat extra gas geven. Ik had al snel in de gaten dat ik resoluut voor brons moest gaan.”

“Vandaag heb ik trouwens bewezen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb niet gelogen toen ik zei dat dit het beste plan was om een medaille te halen in een Olympische discipline. Ik hoop bovendien nog een beetje te kunnen verbeteren, ik heb nog twee jaar de tijd, dus ik heb er vertrouwen in.”

Foto – Michal Cerveny

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image