Recent Nieuws

Vierde in La Bresse, tweede in het eindklassement

Aug 26, 2018

Mathieu van der Poel is op de wereldbeker mountainbike in La Bresse vierde geworden. In het eindklassement eindigt hij op de tweede plaats.

Van bij de start ging het mis voor van der Poel. Hij kreeg een probleem met zijn voorvork. Zijn vering was daarna niet meer juist afgesteld waardoor hij veel krachten verloor op de hellingen.

Toch bleef van der Poel sterk rijden. Nino Schurter die van bij de start wegreed, kreeg in de derde ronde het gezelschap van van der Poel. Even leek het erop dat het een mooie tweestrijd ging worden. Maar het voorvork speelde van der Poel te veel parten. Schurter reed alleen weg. Italiaans kampioen Gerhard Kerschbaumer kwam aansluiten bij de Nederlands kampioen. Maar ook die reed een paar ronden voor het einde van hem weg. Van der Poel leek dan op weg te zijn naar de derde plek, maar in de laatste ronde kreeg hij een leegloper. Daardoor verloor hij de controle in een van de gevaarlijke afdalingen en viel hij. Maxime Marotte kon hem op die manier nog passeren. Van der Poel werd uiteindelijk vierde na een wedstrijd vol pech.

“Van in de start reed ik een veertje in mijn voorvork stuk. Daardoor ging mijn vering niet meer af. Dat zorgde ervoor dat ik heel veel krachten verloor op de hellingen. In de laatste ronde kreeg ik dan ook nog een leegloper. Dat zorgde ervoor dat ik in de afdaling met de rotsten de controle verloor en viel. Ik ben teleurgesteld.”

English Reaction

“Right after the start I broke something in my front fork. My suspension was completely disrupted. The climbs were a lot harder with that broken front fork. I waisted a lot of power on the uphills. In the last lap I had a flat tire. That’s why I lost control on the downhill with all the rocks. I’m disappointed.”

Foto - Corendon Circus

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image