Recent Nieuws

Mathieu van der Poel wint short track in La Bresse

Aug 24, 2018

Mathieu van der Poel heeft vrijdagavond de short track in La Bresse gewonnen. In de laatste ronde plaatste hij een snedige demarrage waar niemand een antwoord op had. Europees kampioen Lars Förster werd tweede, de Braziliaan Henrique Avancini vervolledigde het podium.

De short tracks zijn elke wereldbeker mountainbike al spannend geweest en ook nu in La Bresse was dat niet anders. Heel de wedstrijd bleef alles samen. Er werden enkele prikjes uitgedeeld, maar niemand geraakte weg.

Tot Mathieu van der Poel op de zwaarste helling van het parcours zijn duivels ontbond. Hij zette verschroeiend hard aan en had meteen een mooie kloof te pakken. De rest probeerde nog terug te komen, maar ze beten hun tanden stuk op een ijzersterke van der Poel. Die won de wedstrijd met zes seconden voorsprong op Lars Förster. Henrique Avancini werd derde.

“Ik heb gewacht tot de laatste ronde om aan te vallen”, legt van der Poel uit. De lange rechte lijn aan de finish was niet ideaal om alleen te rijden. Daarom heb ik mijn aanval geplaatst op de lange klim in de laatste ronde. Ik ben blij met mijn overwinning. De short track ligt me wel. Ik werd alleen maar eerste of tweede in deze discipline. Het gaat moeilijk worden om ook zondag te winnen, maar ik ga er alles aan doen!”

English Reaction

“I waited until the last lap to attack. The long finish area wasn’t ideal for a solo. That’s why I attacked on the long climb in the last lap. I’m happy to take the win. The short track suits me well. I only became first or second in this discipline. It’s going to be hard to win on sunday as well, but I’ll do the best I can!”

Foto - MICHAL CERVENY

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image