Recent Nieuws

Mathieu van der Poel blikt vooruit op NK wegwielrennen

Jun 28 , 2018

Mathieu van der Poel start zondag aanstaande op het Nederlands kampioenschap wegwielrennen met aankomst in Hoogerheide. En uiteraard doet Van der Poel dat met enige ambitie. “Ik wil er een harde wedstrijd van maken”, blikt hij vooruit.

Na zijn hoogtestage in Livigno (met het oog op de WB-manches in Val di Sole en Vallnord) maakt Mathieu van der Poel zich ondertussen alweer klaar voor het Nederlands kampioenschap wegwielrennen van zondag in Hoogerheide. Met meer dan 220 kilometer voor de boeg, belooft het een zware dobber te worden, en zeker als het van Mathieu afhangt.

“Ik wil er een harde strijd van maken”, steekt onze Nederlander van wal. “Uiteraard start ik met ambitie op dat NK, anders had ik beter nog wat langer op stage gebleven. Toch zal vooral het koersverloop van belang zijn. Heel wat ploegen zijn met aardig wat manschappen en zullen dus proberen om de wedstrijd gesloten te houden.”

“Maar daar wil ik misschien wel een stokje voor steken. Ik wil koersen en nog eens koersen en dan proberen om er in de finale nog een knap resultaat uit te halen. Ik denk dat ik bovendien niet de enige ben die baat heeft bij een zware en vooral open wedstrijd.”

Leuk extraatje: Na goed 220 kilometer finishen de renners op de Scheldeweg in Hoogerheide, daar waar Van der Poel eerder dit jaar ook al de wereldbekermanche veldrijden op zak stak én zo ook het eindklassement in de wereldbeker.

“Ik ken de omgeving uiteraard erg goed. Net omdat dit NK in de buurt is, heb ik besloten om het toch te betwisten. Ik ken de omloop nog niet perfect, maar dat zal wel geen probleem vormen. Ik weet al dat het vijftien rondes zijn, dat is ook al iets hé.”

Foto – Corendon-Circus

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image