Recent Nieuws

2019 begint uitstekend!

Jan 01, 2019

Traditiegetrouw staan op nieuwjaarsdag de wedstrijden in Baal en Pétange op het programma. Corendon-Circus mocht de champagne meteen drie keer laten knallen: Ben Turner en Mathieu van der Poel wonnen in Baal, Duits kampioen Marcel Meisen in Luxemburg.

Net zoals vorig jaar heeft Mathieu van der Poel het nieuwe jaar met een zege ingezet. Al kreeg hij het vandaag omwille van omstandigheden niet echt cadeau. Van der Poel kwam in de eerste ronde ten val en moest vanop positie twintig gaan achtervolgen.

“Ik hoor dat Toon Aerts zijn start wat had gemist, daarom wilde ik per sé voor de bonificatieseconden gaan. Maar toen maakte ik een tuimelperte”, klonk het achteraf bij Van der Poel. Bovenop de valpartij deed ook het materiaal nog moeilijk.

Daarna begon de Europese kampioen aan fameuze inhaalrace. In een mum van tijd kwam hij voorin weer aansluiten. Veel gezelschap duldde hij niet. MVDP ging er opnieuw alleen vandoor en bouwde al snel een voorsprong uit van een goede twintig seconden.

Maar ook daarna bleef pech om de hoek loeren. Van der Poel reed nog een keer lek en kwam op de ‘dirtjumps’ bijna ten val. Uiteindelijk kon hij in de finale nog wat wat uitlopen waardoor hij aan de finish een dubbelslag zou plegen: naast de dagzege is hij ook de nieuwe leider in het klassement van de DVV Verzekeringen trofee.

“Ik hoop dat ik mijn pech voor 2019 al gehad heb”, lachte Van der Poel achteraf. “Het was een vrij incidentrijke wedstrijd, al moet ik toegeven dat de val in de beginfase mijn eigen fout was. Ik ben blij dat ik ondanks de val en de lekke band toch kon winnen, maar ik had gehoopt om wat verder uit te kunnen lopen in het klassement.” Tom Meeusen deed het ook goed en opende 2019 met een achtste plaats.

Ben Turner wint, Loris Rouiller andermaal derde

Ook onze beloften openden vandaag in stijl. Ben Turner, die duidelijk in bloedvorm is, pakte in Baal uit met een stevig slotoffensief. Het leverde hem zijn derde zege op van het seizoen. "Het is de eerste keer dit seizoen dat ik na een solo kan winnen", glunderde Turner. "Ik wilde zo graag eens tijd hebben om te vieren en zonder stress naar de finish rijden.

“Dat is me vandaag gelukt. Fantastisch. In het begin voelde ik me nochtans niet zo goed, maar na mijn goede resultaten van de laatste weken voelde ik me goed en had ik veel vertrouwen." En net zoals in Loenhout ging ook onze Zwitser Loris Rouiller mee op het podium. Hij werd derde.

Marcel Meisen soleert naar zege in Pétange

Duits kampioen Marcel Meisen trok naar het Luxemburgse Pétange. Daar won hij voor het vierde jaar op rij. “Op een lastige omloop heb ik gewoon van in het begin mijn eigen tempo gekozen. In de afdaling en op de technische stukken was ik de betere. Zo kon ik mijn voorsprong telkens uitbouwen. Het is mooi om 2019 op die manier te beginnen”, vertelde Marcel achteraf.

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image