Recent Nieuws

Nummer 20 voor Mathieu van der Poel is een feit, Alvarado beste belofte

Dec 30, 2018

Europees kampioen Mathieu van der Poel pakt in Diegem zijn twintigste overwinning van het seizoen. Het is zijn 25ste overwinning in de Telenet Superprestige ooit. Bij de dames werd Ceylin Alvarado negende en de beste belofte.

De duisternis in Diegem bracht heel wat spektakel met zich mee. Mathieu van der Poel had een slechte start, maar was na enkele ronden weer vooraan te vinden. Hij had er duidelijk zin in en trok meteen ten aanval. Hij leek op weg te zijn voor een lange solo, maar toen sloeg het noodlot toe. Een steward sprong het parcours op om een bril op te rapen en zag MVDP niet komen. De twee knalden recht op elkaar. Van der Poel was even 'groggy' en werd voorbijgesneld door Michael Vanthourenhout. MVDP probeerde zo snel mogelijk terug te komen. Het lukte maar hij moest dan toch even bekomen in het wiel van Vanthourenhout. Op een paar ronden voor het einde besloot hij toch nog eens ten aanval te trekken. Hij raakte opnieuw weg en pakte de overwinning.

“Ik heb het niet cadeau gekregen vandaag”, zegt van der Poel. “Het ging al mis bij de start. Bij het afzetten schoof ik weg. Ik dook pas rond de vijftiende positie het veld in. Ik voelde me goed en ik kon opschuiven en sloeg meteen een gaatje, maar toen botste ik op de steward. Ik neem hem niets kwalijk. Hij doet dat zeker niet bewust. Ik ga wel een stijve nek hebben morgen. Ik moest even herstellen en kwam nooit meer in het goede ritme. Ik ben blij dat ik toch de overwinning nog kon pakken. Het is mijn twintigste van het seizoen, dat doet deugd. Mijn doel is nu om alle acht wedstrijden van de Telenet Superprestige te winnen.”

Verder werd David van der Poel elfde, Tom Meeusen werd dertiende. Ben Turner reed naar de 22ste plek en was tweede bij de beloften.

Alvarado beste belofte

Ceylin Alvarado is negende geworden bij de dames. Ze was de beste belofte en blijft leider in het algemeen klassement.

English Reaction - Mathieu van der Poel

“It was a hard day at the office. I missed my start, but managed to move up quickly. I felt good and attacked. I had a nice gap but then a crashed with a steward. I don’t know what he was doing there. But I know that he didn’t do it on purpose. My neck hurt and I couldn’t ride as fast as before. Although I’m glad that I could take the win. It’s my 20th win this season. I’m happy. My goal is now to win all the 8th races in the Telenet Superprestige.”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image