Recent Nieuws

Mathieu van der Poel andermaal op podium in Vallnord, Ceylin Alvarado wint op Baraque de Fraiture

Jul 17 , 2018

Mathieu van der Poel heeft in Vallnord-Andorra alweer een podiumplaats in de wacht weten te slepen. Mathieu werd na een tactisch slimme wedstrijd knap derde, na winnaar Gerhard Kerschbaumer en de Zwitser Nino Schurter. Ook Ceylin Alvarado was aan de slag in het mountainbiken, zij won op de Baraque de Fraiture.

In Vallnord-Andorra stond de vijfde manche van de wereldbeker mountainbike op het programma. De omloop in Vallnord ligt op 2000 meter hoogte en zorgt dus elk jaar wel voor wat verrassingen. Vorig jaar moest Van der Poel er nog de brui aan geven, maar dit jaar verging het hem beter.

Mathieu koos van in de start zijn eigen tempo en startte niet te furieus. Na goed twee ronden streed hij samen met de Braziliaan Avancini en Jordan Sarrou voor plaats drie maar uiteindelijk zou hij solo richting het podium fietsen. Pittig detail: al in de eerste ronde raakte Van der Poel met zijn derailleur een rotsblok, waardoor schakelen niet langer mogelijk was.

“Ik ben van in het begin mijn eigen weg gegaan, en dat was het slimste wat ik kon doen. Ik heb mijn eigen tempo gezocht en dat bleek uiteindelijk de beste tactiek. Ik ben opgetogen met mijn derde plaats, zeker als je weet dat ik hier vorig jaar na twee ronden alweer in de camper zat.”

Ceylin Alvarado wint op Baraque de Fraiture, Adam Toupalik zesde op EK

In eigen land werd op de Baraque de Fraiture de vijfde manche van de G-SKIN Cup afgewerkt. Ceylin domineerde de wedstrijd en koos al van in het begin het hazenpad. Ceylin soleerde naar de zege en de concurrentie uiteindelijk op een achterstand van goed acht minuten zetten.

Adam Toupalik op zijn beurt stond zondag in Brno (Tsjechië) aan de start van het Europese kampioenschap bij de beloften. Een trio bleef de achtervolgende groep met daarbij Adam Toupalik nog net voor. Uiteindelijk zou Toupalik in de spurt om de ereplaatsen als zesde finishen.

Foto – Michal Cerveny

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image