Recent Nieuws

Mathieu bezorgt Corendon-Circus meteen eerste zege

Jan 01, 2018

Mathieu van der Poel is 2018 meteen in stijl begonnen. De Europese kampioen greep op de Balenberg zijn eerste zege in het truitje van Corendon-Circus. Mathieu is bovendien ook zeker van de eindwinst in het klassement van de DVV-trofee. Bij de beloften reed Adam Toupalik naar een knappe tweede plaats.

Héél wat nieuwigheden op nieuwjaarsdag: een nieuw teamnaam, een nieuwe outfit en een nieuwe fiets. Maar één ding blijft onveranderd: de ijzersterke conditie van Mathieu van der Poel. Die zette hij in Baal nog eens een keer in de verf.

“Ik zit in een bijzonder goede flow”, vertelde Mathieu achteraf. “Ik merkte dat ik de wedstrijden in deze drukke eindejaarsperiode ook goed verteerde. En ook nu voelde ik mij opnieuw goed, al kreeg ik het op het laatste wel erg koud. Logisch, want zo goed als alles was doorweekt.”

Meteen de eerste zege in de outfit van Corendon-Circus én op die veelbesproken Canyon-fiets. “Publiekelijk goedgekeurd”, knipoogde onze Nederlander. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan uiteraard. We hebben de fiets aardig lang uitgetest en ik was er zeer tevreden over.”

Nog een mooi extraatje: Mathieu verzekerde zich op de flanken van de Balenberg, met nog één manche te gaan, ook van eindwinst in het klassement van de DVV-trofee. Tom Meeusen, die ook getrakteerd werd op een modderbad werd knap zevende.

Ook onze beloften lieten zich vandaag van hun beste kant zien. Vooral Adam Toupalik dan, die reed zowat de hele wedstrijd mee aan de leiding. Enkel Europees kampioen Eli Iserbyt toonde zich in de finale net dat tikkeltje sterker.

“Een opluchting”, klonk het bij Adam. “Het doet goed dat ik is een volledige wedstrijd kan meedoen voor de overwinning. Lange tijd leek het er ook op dat het zou lukken, ik probeerde om zo weinig mogelijk foutjes te maken, maar Eli bleek in de finale net dat tikkeltje sterker.” Stijn Caluwe en onze Brit Ben Turner deden het eveneens goed, zij finishten respectievelijk op plek vier en negen.

Foto: Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image